konstnadsfritt via Zoom
mån & tor kl. 18.30

Pengaspelsberoende

Fyller lögner din vardag? Är du stressad och mår psykiskt dåligt på grund av konsekvenserna som ditt spelande för med sig? Riskerar du relationer, bostad, arbete eller utbildning till följd av ditt spelande? Då har du hittat rätt!

För de allra flesta är spel en krydda i tillvaron som bland annat kan innefatta en intellektuell utmaning, underhållning, sociala värden och spänning. För många har spel en given del i tillvaron och det fyller livet med värden som är genuint goda.

I vissa fall kan dock bruket av spel övergå till en mani, vilket kan utvecklas till ett beroende. Det kan ta sig uttryck i det sociala livet, måendet, orken, energin och kreativiteten. Där en lägre initiativförmåga infinner sig, prioriteringsproblem blir uppenbara och kontrollförlusten total, då tidigare uppsatta gränser bryts och förskjuts. Detta i form av hur ofta, hur länge och hur mycket man tid man ägnar åt spel. Den där dagen i veckan som till slut blir alla dagar i veckan samt timman som kan komma att bli större delen av den vakna tiden.

Med tiden ändras man i sin personlighet och upplever sidor hos sig själv som är främmande. Det blir ofta taggarna utåt när folk i den nära omgivningen närmar sig spelandet i samtal och man kan explodera för minsta lilla sak. Tillvaron byggs på lögner och åter lögner. Livslusten, gnistan man tidigare hade, försvinner och det känns inte lika roligt att göra som man tidigare ägnade sig åt.

Hitta oss på Facebook