Föreningen Borlänge

OBS! Vanliga kvällsmöten är dessvärre inställda tillsvidare p.g.a. risken för smittspridning av Corona.
Vi kommer under denna tid erbjuda så mycket stöd som möjligt till alla våra hjälpsökande på andra sätt.

Vi hänvisar tillsvidare till webbaserade kvällsmöten eller stöd via telefonsamtal.
Det är enkelt att delta online och det fungerar med vanlig smartphone eller dator.

Välj den tid som passar dig bäst. Alla är välkomna.
Göteborgsföreningen har webbmöten på måndagar & torsdagar 18.30-20.30.
Malmöföreningen har webbmöten tisdagar & torsdagar 18.30-20.00.

Nu är det ännu enklare att delta på kvällsmöte online, utan registrering och krångel.
Välj guide här nedanför, i den finns länken som du trycker på för att ansluta till ett kvällsmöte.

Länk: Mobilguide – Kvällsmöte (Måndag & Torsdag 18.30-20.30)
Länk: Datorguide – Kvällsmöte (Måndag & Torsdag 18.30-20.30)
Malmö Hemsida – Kvällsmöte
(Tisdagar 18.30-20.00)
Malmö Hemsida – Kvällsmöte (Tisdagar 18.30-20.00)

Det går också bra att ringa eller sms:a på vår jourtelefon för stöd: 070-640 03 74.
Vi försöker hålla er uppdaterade med information.

Va rädda om er.
/Spelberoendes Förening Borlänge

OBS! Ordinarie verksamhet är tillsvidare pausad:

Spelberoende och anhöriga/medberoende träffas och stödjer varandra varje helgfri torsdag mellan kl: 18.00-20.00. Råd och stöd ges genom enskilda samtal och i självhjälpsgrupper som leds av resurspersoner med egen erfarenhet av spelberoende eller att ha varit anhörig/medberoende till en spelberoende person. Föreningen är religiöst och politiskt obunden.

Första kontakten kan vara att man kontaktar oss på telefon eller mail. Sedan går man vidare till att vara med på våra kvällsmöten. Där både spelberoende och anhöriga träffas. Det går naturligtvis bra att komma direkt till ett av våra kvällsmöten. Om du är nyfiken på hur ett möte går till kan du läsa om detta på fliken verksamhet.

Det är inte bara spelberoende som behöver hjälp, utan även de anhöriga som ofta mår väldigt dåligt.

All vår verksamhet är kostnadsfri, vill man kan stötta föreningen med ett medlemskap på 50 kr. Mer information om medlemskapet finns under fliken medlem.

Kommande händelser som sker i föreningens regi:

 I dagsläget inga planerade aktiviteter utöver daglig verksamhet.

Verksamhet

Vi har kvällsmöten på helgfria torsdagar. Mötestiden är 18:00-20:00.

Ett kvällsmöte sker i smågrupper där vi blandar spelare och anhöriga. Varje grupp leds av en resursperson som själv har erfarenheter av spelmissbruk eller är anhörig. Fokus på våra kvällsmöten ligger på hur vi mår och vad vi upplever. Att skaffa sig kunskap och förståelse kan göra att det blir lättare att ta sig igenom problem som uppkommit. Det är lätt att känna sig ensam och rädd i början av processen att bryta ett aktivt missbruk. Genom att våga prata om problemen kan man också lättare göra förändringar, både som spelare och anhörig.

På mötena byter vi erfarenheter, pratar ut, skrattar, gråter, fikar och framförallt pratar med andra som har haft spelproblem i någon form samt med deras anhöriga. Vi erbjuder ett forum för människor med, aktuella eller tidigare, spelproblem att prata med varandra. Många ser vår verksamhet som ett komplement till professionell vård. Mötena kan ge en tankeställare till personer som ännu inte har utvecklat ett spelberoende och hjälpa dem att välja en annan riktning i tillvaron. På mötena nämner vi ALDRIG summor! Det som är mycket för den ena kan vara lite för den andra.

Vi håller öppna möten, vilket innebär att vem som helst får delta. Det är dock viktigt att det vi pratar om under mötet stannar mellan de personer som deltar på mötet. Det är viktigt att hålla samtalet anonymt, för annars skulle inte verksamheten fungera. Många har tunga bakgrundshistorier som man kanske inte gärna vill ska komma ut. Att berätta om situationen är ett val man själv måste besluta sig för att göra.

På mötet pratar man så mycket eller så lite man vill. Ifall man enbart vill sitta med och inte prata är det helt okej. Mötet utgår från att man går ett varv i gruppen. Ifall det blir tid över diskuterar man de teman som dykt upp eller lyfter någon fråga som är aktuell. Tiden kan även gå till att prata om boktips, förslag på aktiviteter som vi i föreningen kan hitta på eller annat som är av intresse.

Du kan vända dig till förening om du har frågor eller behöver hjälp.

Bli medlem i SBF Borlänge

Bli medlem för att stötta föreningen samt för att ge oss ett starkare förhandlingsläge när vi söker anslag för vår verksamhet.

Detta kan du göra hos resurspersonerna på kvällsmötena. Observera att det inte är ett krav på medlemskap i föreningen för att gå på våra kvällsmöten eller ordinarie verksamhet.

Medlemskapet ger dig dock tillgång till den verksamhet som föreningen erbjuder utöver ordinarie aktiviteter. Fråga på kvällsmötena för att få reda på vad som är på gång just nu.

Kontakt

Adress

Spelberoendes förening Borlänge
Träskogatan 10
784 37 Borlänge

Hur ni hittar oss

Spelberoendes förening Borlänge

Träskogatan 10
784 37 Borlänge

Hitta oss på Facebook