Föreningen Malmö

Spelberoendes förening Malmö är politiskt och religöst obunden och arbetar för att stödja spelberoende och anhöriga till spelberoende. Vi har funnits i Malmö sedan 2001.

NYHETER

 • Spelberoendes förening Malmö håller Årsmöte 29/2 kl. 11-14, inbjuden föreläsare Sofie Nyman från SONA Connect. Hon berättar om anhörig till spelberoende. Mer info finns i vårt nyhetsbrev

 •  Ta del av vårt medlemsbrev från start genom att anmäla dig till malmo@spelberoende.se

Första kontakten kan vara att du tar kontakt på telefon eller mail. Sedan går du vidare till att vara med på våra kvällsmöten. Där träffas spelberonde och anhöriga. Om du är nyfiken på hur ett möte går till kan du läsa om detta på fliken verksamhet.
Vi finns för både spelberoende och anhöriga.
Vår verksamhet är kostnadsfri, vill du kan du stötta föreningen med ett medlemskap på 50 kr/kalender år. Mer information om medlemskapet finns under medlem

Vill du veta mer? 
Kontakta oss på kansliet i Malmö. 
040-21 10 81
eller 
malmo@spelberoende.se

Verksamhet

Vår verksamhet består av:

 • Kvällsmöten

 • Enskilda samtal

 • Föreläsningar

Kvällsmöten

Vi har öppna möten för spelare och anhöriga på helgfria:
Tisdagar: 18:30 – 20:00 (öppet för alla spelare och anhöriga)
Torsdagar: 18:30 – 20:00 (öppet för alla spelare och anhöriga)

Dörren där nere låser kl 18:30 kom i tid så du kommer in

-Sista tisdagen i månaden sitter anhöriga och spelare i skilda grupper.
-Första tisdagen i månaden erbjuder vi kvinnogrupp.

Hur går ett kvällsmöte till?

Kvällsmöten sker i smågrupper där vi blandar spelare och anhöriga. Varje grupp leds av en resursperson som själv har erfarenhet av spelmissbruk. Fokus på våra kvällsmöten ligger på hur vi mår och vad vi upplevet. Att skaffa sig kunskap och förståelse om att du inte är ensam gör det lättare att ta sig igenom problem. Det är lätt att känna sig ensam och rädd i ett beroende. Genom att våga prata om problemen kan du lättare göra förändringar, både som spelare och anhörig.

På mötena byter vi erfarenheter och pratar med andra som har spelproblem samt med deras anhöriga. Vi erbjuder ett forum för människor med aktuella eller tidigare spelproblem att prata med varandra.Vi håller öppna möten, vilket innebär att vem som helst får delta. Det är dock viktigt att det vi pratar om under mötet stannar mellan de personer som deltar på mötet.

Att berätta om situationen är ett val du själv måste besluta dig för att göra. På mötet pratar du så mycket eller så lite du vill. Ifall du enbart vill sitta med och inte prata är det okej. Mötet utgår från att vi går ett varv i gruppen och disskuterar teman som dyker upp i gruppen.
Anhöriga är alltid välkomna på mötet

 

Enskilda samtal

Ett enskilt samtal är ca en timma, under vilket det erbjuds möjlighet att gå på djupet i den specifika situationen som du som hjälpsökande befinner dig i.

Det är bra att kombinera enskilda samtal med våra öppna möten. Det är skönt att möta andra som har liknande problem och höra deras erfarenheter. Ofta känner man sig väldigt ensam om sin problematik.

Både spelberoende och anhöriga kan boka enskilda samtal.

Du bokar ett enskilt samtal genom att ringa oss på 040-21 10 81.

Föreläsning

Vi erbjuder föreläsningar för att förebygga och informera om spelproblematiken. Vårt mål är att allmänheten skall veta att hjälp finns och att spelberoende eller är anhörig alltid är välkommen till oss för stöd och råd pch att spelberoende är behndlingsbart

Ring 040-21 10 81 eller maila malmo@spelberoende.se om du har frågor eller vill boka en föreläsning.

 

 

Bli medlem i SBF Malmö

Det är inget krav på att vara medlem i föreningen för att gå på våra kvällsmöten. Om man vill kan man lösa ett medlemskap i föreningen för 50:-/person och år.

Som medlem i föreningen får du delta i de av föreningen anordnade aktiviteterna till ett reducerat pris. På dessa aktiviteter är hela familjen mycket välkommen. Genom medlemsutskick får man som medlem fortlöpande information om vad som är på gång i föreningen.

Exempel på genomförda aktiviteter är:

 • Bowling med buffé

 • Gokart

 • Sommarfest med grillning och lekar

 • Julfest

 • Föreläsningar

 • Seminarium

 • Utbildningar och kurser

 • Fiske

Alternativ 1:

Internetbank – Betala in ovanstående belopp till bankgiro 5702-4622, var noga med att ange ditt förnamn samt efternamn i fältet för meddelande till betalningsmottagaren, om din adress får plats fyller du i den, annars får du meddela din adress till oss på mail: malmo@spelberoende.se 

Alternativ 2:

Swish 123 634 9153.
Glöm inte namn på meddelande.

Kontakt

                

Madeleine, rådgivare                        Mikael, rådgivare

Kontakta oss för att boka enskilt samtal eller föreläsning.

Kontakta oss

Telefon till Malmö  040- 21 10 81,
måndag-fredag kl. 8-16, Du når oss bäst mellan kl. 8-9, prata in på svararen så ringer vi upp så fort vi blir lediga eller maila oss
Mail: malmo@spelberoende.se

 

Adress

Spelberoendes förening Malmö
Olof Palmes Plats 1
214 44 Malmö

Hur ni hittar oss

Spelberoendes förening Malmö

Olof Palmes Plats 1
214 44 Malmö

Hitta oss på Facebook