Föreningen Malmö

Spelberoendes förening Malmö är politiskt och religöst obunden och arbetar för att stödja spelberoende och anhöriga till spelberoende. Vi har funnits i Malmö sedan 2001.

Första kontakten kan vara att man kontaktar kansliet på telefon eller mail. Sedan går man vidare till att vara med på våra kvällsmöten. Där både spelberonde och anhöriga träffas. Det går naturligtvis bra att komma direkt till ett av våra kvällsmöten. Om du är nyfiken på hur ett möte går till kan du läsa om detta på fliken verksamhet.

Det är inte bara spelberoende som behöver hjälp, utan även de anhöriga som ofta mår väldigt dåligt.

All vår verksamhet är kostnadsfri, vill man kan stötta föreningen med ett medlemskap på 50 kr. Mer information om medlemskapet finns under fliken medlem.

Vill du veta mer? 
Kontakta oss på kansliet i Malmö. 
040-21 10 81
eller 
malmo@spelberoende.se

Verksamhet

Vår verksamhet består av:

 • Kvällsmöten
 • Enskilda samtal
 • Föreläsningar

Kvällsmöten

Vi har öppna möten för spelare och anhöriga på helgfria:
Tisdagar: 18:30 – 20:00 (öppet för alla spelare och anhöriga)
Torsdagar: 18:30 – 20:00 (öppet för alla spelare och anhöriga)
-Sista tisdagen i månaden sitter anhöriga och spelare i skilda grupper.
-Första tisdagen i månaden har vi en separat tjejgrupp.

Hur går ett kvällsmöte till?

Kvällsmöten sker i smågrupper där vi blandar spelare och anhöriga. Varje grupp leds av en resursperson som själv har erfarenhet av spelmissbruk. Fokus på våra kvällsmöten ligger på hur vi mår och vad vi upplever. Att skaffa sig kunskap och förståelse kan göra att det blir lättare att ta sig igenom problem som uppkommit. Det är lätt att känna sig ensam och rädd i början av processen att bryta ett aktivt missbruk. Genom att våga prata om problemen kan man också lättare göra förändringar, både som spelare och anhörig.

På mötena byter vi erfarenheter, pratar ut, skrattar, gråter, fikar och framförallt pratar med andra som har haft spelproblem i någon form samt med deras anhöriga. Vi erbjuder ett forum för människor med, aktuella eller tidigare, spelproblem att prata med varandra.

Många ser vår verksamhet som ett komplement till professionell vård. Mötena kan ge en tankeställare till personer som ännu inte har utvecklat ett spelberoende och hjälpa dem att välja en annan riktning i tillvaron.

Vi håller öppna möten, vilket innebär att vem som helst får delta. Det är dock viktigt att det vi pratar om under mötet stannar mellan de personer som deltar på mötet. Det är viktigt att hålla samtalet anonymt, för annars skulle inte verksamheten fungera. Många har tunga bakgrundshistorier som man kanske inte gärna vill ska komma ut.

Att berätta om situationen är ett val man själv måste besluta sig för att göra. På mötet pratar man så mycket eller så lite man vill. Ifall man enbart vill sitta med och inte prata är det helt okej. Mötet utgår från att man går ett varv i gruppen. Ifall det blir tid över diskuterar man de teman som dykt upp eller lyfter någon fråga som är aktuell. Tiden kan även gå till att prata om boktips, förslag på aktiviteter som vi i föreningen kan hitta på eller annat som är av intresse.

Enskilda samtal

Ett enskilt samtal är ca en timma, under vilket det erbjuds möjlighet att gå på djupet i den specifika situationen som du som hjälpsökande befinner dig i. När den specifika situationen blivit tydliggjord kan hjälpen riktas, vilket ger råden, strategierna och tipsen en större tyngd.

Det är bra att kombinera enskilda samtal med våra öppna möten. Det är skönt att möta andra som har liknande problem och höra deras erfarenheter. Ofta känner man sig väldigt ensam om sin problematik. Att i det läget träffa andra både spelare och anhöriga som går igenom liknande saker är på många sätt något som underlättar den egna processen.

Både spelberoende och anhöriga kan boka enskilda samtal.

Du bokar ett enskilt samtal genom att ringa oss på 040-21 10 81.

Föreläsning

Vi kan även komma ut och ha föreläsningar på till exempel skolor och arbetsplatser för att förebygga och informera om spelproblematiken. Vårt mål är att allmänheten skall veta om att vi finns och att den som har spelproblem eller är anhörig till en spelmissbrukare alltid är välkommen till oss för stöd och råd.

Ring 040-21 10 81 om du har frågor eller vill boka en föreläsning.

 

 

 

Bli medlem i SBF Malmö

Det är inget krav på att vara medlem i föreningen för att gå på våra kvällsmöten. Om man vill kan man lösa ett medlemskap i föreningen för 50:-/person och år.

Som medlem i föreningen får du delta i de av föreningen anordnade aktiviteterna till ett reducerat pris. På dessa aktiviteter är hela familjen mycket välkommen. Genom medlemsutskick får man som medlem fortlöpande information om vad som är på gång i föreningen.

Exempel på genomförda aktiviteter är:

 • Bowling med buffé
 • Gokart
 • Sommarfest med grillning och lekar
 • Julfest
 • Föreläsningar
 • Seminarium
 • Utbildningar och kurser
 • Fiske

Alternativ 1:

Internetbank – Betala in ovanstående belopp till bankgiro 5702-4622, var noga med att ange ditt förnamn samt efternamn i fältet för meddelande till betalningsmottagaren, om din adress får plats fyller du i den, annars får du meddela din adress till oss på mail: malmo@spelberoende.se 

Alternativ 2:

Betala medlemsavgiften direkt på våra möten

Alternativ 3:

Swish 123 634 9153.
Glöm inte namn på meddelande.

Kontakt

På vårt kansli jobbar Madeleine och Mikael.

Kontakta dem gärna för att boka föreläsning eller ett enskilt samtal.

Kontakta oss

Telefon till Malmö  040- 21 10 81,
måndag-fredag kl. 8-16, förutom onsdagar udda veckor 13:30-18:00
Mail: malmo@spelberoende.se

 

Adress

Spelberoendes förening Malmö
Olof Palmes Plats 1
214 44 Malmö

Madeleine, Rådgivare

Mikael, Rådgivare

Hur ni hittar oss

Spelberoendes förening Malmö

Olof Palmes Plats 1
214 44 Malmö

Hitta oss på Facebook