Anslut till möte (tors 18.30)

Stödgrupp för spelberoende Halmstad

Spelberoende och deras anhöriga träffas och stödjer varandra varje onsdag. Råd och stöd ges genom enskilda samtal och i självhjälpsgrupper som leds av resurspersoner med egen erfarenhet av spelmissbruk.

Stödgruppen är religiöst och politiskt obunden.

Öppna möten för spelare och anhöriga på onsdagar 18:00-20:00.

Stödgrupp för Spelberoende Halmstad
Grönevångsvägen 25 (I källarlokalen på gaveln)
302 54 Halmstad

Stödgruppen för Spelberoende Halmstad -Verksamhet

Stödgruppen för Spelberoende Halmstad har kvällsmöten på helgfria onsdagar. Mötestiden är 18:00-20:00. Ett kvällsmöte sker i smågrupper där vi blandar spelare och anhöriga. Varje grupp leds av en resursperson som själv har erfarenheter av spelmissbruk eller är anhörig.

Fokus på våra kvällsmöten ligger på hur vi mår och vad vi upplever. Att skaffa sig kunskap och förståelse kan göra att det blir lättare att ta sig igenom problem som uppkommit. Det är lätt att känna sig ensam och rädd i början av processen att bryta ett aktivt missbruk. Genom att våga prata om problemen kan man också lättare göra förändringar, både som spelare och anhörig.

På mötena byter vi erfarenheter, pratar ut, skrattar, gråter, fikar och framförallt pratar med andra som har haft spelproblem i någon form samt med deras anhöriga. Stödgruppen för spelberoende Halmstad erbjuder ett forum för människor med, aktuella eller tidigare, spelproblem att prata med varandra. Många ser vår verksamhet som ett komplement till professionell vård. Mötena kan ge en tankeställare till personer som ännu inte har utvecklat ett spelberoende och hjälpa dem att välja en annan riktning i tillvaron.

Vi håller öppna möten, vilket innebär att vem som helst får delta. Det är dock viktigt att det vi pratar om under mötet stannar mellan de personer som deltar på mötet. Det är viktigt att hålla samtalet anonymt, för annars skulle inte verksamheten fungera. Många har tunga bakgrundshistorier som man kanske inte gärna vill ska komma ut. Att berätta om situationen är ett val man själv måste besluta sig för att göra.

På mötet pratar man så mycket eller så lite man vill. Ifall man enbart vill sitta med och inte prata är det helt okej. Mötet utgår från att man går ett varv i gruppen. Ifall det blir tid över diskuterar man de teman som dykt upp eller lyfter någon fråga som är aktuell. Tiden kan även gå till att prata om boktips, förslag på aktiviteter som vi i föreningen kan hitta på eller annat som är av intresse.

Kontakta oss

Mötestider

Fysiskt möte i vår lokal

Onsdagar 18.00 – 20.00

Digitalt möte via Zoom

Torsdagar 18.30 – 19.50

Anslut här

Hitta till oss

Spelberoendes stödgrupp Halmstad
Grönevångsvägen 25
302 54 Halmstad

Spelberoendes stödgrupp Halmstad

Grönevångsvägen 25
302 54 Halmstad

Bli medlem i vår förening

Kostnad 50kr per år

Betalas kontant i samband med möte

Kalender