Stödgrupp Halmstad

Spelberoende och deras anhöriga träffas och stödjer varandra varje onsdag. Råd och stöd ges genom enskilda samtal och i självhjälpsgrupper som leds av resurspersoner med egen erfarenhet av spelmissbruk.

Stödgruppen är religiöst och politiskt obunden.

Öppna möten för spelare och anhöriga på onsdagar 18:00-20:00.

Spelberoendes stödgrupp i Halmstad
Grönevångsvägen 25 (I källarlokalen på gaveln)
302 54 Halmstad

Telefon: 070-301 11 85

Verksamhet

Vi har kvällsmöten på helgfria onsdagar. Mötestiden är 18:00-20:00. Ett kvällsmöte sker i smågrupper där vi blandar spelare och anhöriga. Varje grupp leds av en resursperson som själv har erfarenheter av spelmissbruk eller är anhörig.

Fokus på våra kvällsmöten ligger på hur vi mår och vad vi upplever. Att skaffa sig kunskap och förståelse kan göra att det blir lättare att ta sig igenom problem som uppkommit. Det är lätt att känna sig ensam och rädd i början av processen att bryta ett aktivt missbruk. Genom att våga prata om problemen kan man också lättare göra förändringar, både som spelare och anhörig.

På mötena byter vi erfarenheter, pratar ut, skrattar, gråter, fikar och framförallt pratar med andra som har haft spelproblem i någon form samt med deras anhöriga. Vi erbjuder ett forum för människor med, aktuella eller tidigare, spelproblem att prata med varandra. Många ser vår verksamhet som ett komplement till professionell vård. Mötena kan ge en tankeställare till personer som ännu inte har utvecklat ett spelberoende och hjälpa dem att välja en annan riktning i tillvaron.

Vi håller öppna möten, vilket innebär att vem som helst får delta. Det är dock viktigt att det vi pratar om under mötet stannar mellan de personer som deltar på mötet. Det är viktigt att hålla samtalet anonymt, för annars skulle inte verksamheten fungera. Många har tunga bakgrundshistorier som man kanske inte gärna vill ska komma ut. Att berätta om situationen är ett val man själv måste besluta sig för att göra.

På mötet pratar man så mycket eller så lite man vill. Ifall man enbart vill sitta med och inte prata är det helt okej. Mötet utgår från att man går ett varv i gruppen. Ifall det blir tid över diskuterar man de teman som dykt upp eller lyfter någon fråga som är aktuell. Tiden kan även gå till att prata om boktips, förslag på aktiviteter som vi i föreningen kan hitta på eller annat som är av intresse.

Du kan vända dig till Magnus eller Alexandra om du har frågor eller behöver hjälp. Uppgifter till dem hittar du under kontakt.

Bli medlem

Bli medlem för att stötta stödgruppen samt för att ge oss ett starkare förhandlingsläge när vi söker anslag för vår verksamhet. Detta kan du göra hos resurspersonerna på kvällsmötena.

Observera att det inte är ett krav på medlemskap i föreningen för att gå på våra kvällsmöten eller ordinarie verksamhet.

Medlemskapet ger dig dock tillgång till den verksamhet som föreningen erbjuder utöver ordinarie aktiviteter. För att få reda på vad som är på gång just nu är det bara att fråga på kvällsmötena.

Kontakt

Vi har möten på Onsdagar kl. 18:00-20:00 för spelare och anhöriga. Undantag röda dagar.

Kontakta oss

Alexandra & Magnus
Telefon: 070 – 301 11 85

 

 

Adress

Spelberoendes stödgrupp i Halmstad
Grönevångsvägen 25 (I källarlokalen på gaveln)
302 54 Halmstad

Hur ni hittar oss

Spelberoendes stödgrupp i Halmstad

Grönevångsvägen 25 (I källarlokalen på gaveln)
302 54 Halmstad

Hitta oss på Facebook