Anslut till möte (tors 18.30)

Vad kan man göra?

Spelberoendes föreningar och stödgrupper är ett forum som man kan vända sig till med frågor och funderingar om man är orolig för sitt eget eller en anhörigs spelande.

Vi finns tillgängliga i form av individuell rådgivning med enskilda samtal, gruppsamtal på våra kvällsmöten samt med diverse annan verksamhet, vilken kan variera beroende på var i landet man bor. Vi har arbetat med pengaspelsberoende länge och vi utgår från principen hjälp till självhjälp och kamratstöd. Vårt förhållningssätt är att hitta en lösning som alla parter upplever är rimlig. Allt förändringsarbete bygger på en inre motivation och det går inte att tvinga någon till förändring. Vår modell när det gäller pengaspelsberoende är nolltolerans. Ett beroende är ett kroniskt tillstånd. Grunden att bryta ett aktivt missbruk är att acceptera att det aldrig går att återgå till ett normalt förhållningssätt till spel.

Det kostar inget att komma till oss!

Det finns bara vinster med att ta kontakt!

Det finns bara fördelar att ta kontakt om du känner dig orolig för ditt eget spelande eller är anhörig till som du upplever spelar för mycket. Fördelen med att ta kontakt är att man får en möjlighet att nysta i omfattningen av problembilden. Antingen får du reda på att du har ett omfattande problem eller så får du reda på att det inte är det. I båda fall kan du få hjälp att lösa situationen som uppstått.

Något vi vill betona är att processen underlättas mycket om både spelare och anhöriga går tillsammans på möten. Både anhöriga och spelare vinner mycket på att få stöttning.

 

Det finns alltid förutsättningar för ett bra utfall!

Under huvudmenyalternativet -Jag söker hjälp – finns ett antal olika menyval att välja mellan där du hittar information och självupplevda berättelser från personer i liknande situation.

Hitta oss på Facebook

Kalender